Anlita städhjälp – hälsorisker med ett smutsigt hem

städhjälp underlättar för dig som är stressad över städningen hemma

När livet blir stressigt och hektiskt är det delar av en persons normala rutiner som måste offras. Det finns bara så många timmar på dygnet och även de mest välorganiserade måste ibland hitta genvägar då och då. Oftast är det hushållssysslor som blir bortprioriterade, speciellt om man inte har städhjälp av städare. Disk samlas i diskhon och tvätten förblir orörd när det händer för mycket annat. Även om lite oreda är harmlöst har nyligen gjorda studier visat att ett smutsigt och rörigt hushåll kan ha negativa hälsoeffekter på dig och din familj.

Städhjälp sänker din stress

För vissa så leder ett rörigt hem till stress. När kläder ligger utsprida på golvet och disken samlas på hög på diskbänken så kan livet hemma kännas lite mer kaotiskt. Studier visar att högt blodtryck är länkat till individer vars hem har blivit katastrofområden. Patienterna i undersökningen visade sig ha högre stressnivåer och blodtryck, men inte när de var hemma. De flesta patienters stress kom faktiskt från tanken på att de behövde städa men inte hade tid att göra det. Genom att sätta av lite extra tid för att städa eller ta städhjälp av en städfirma i Landskrona så kan människor under hög-press eliminera en av stressfaktorerna som leder dem till obehag.

Organisera din hemstädning

För mycket röra i hemmet kan också orsaka fallrisk. Hushåll med barn eller äldre är särskilt utsatta, men alla kan riskera att snubbla över något löst föremål under nattens mörker. Om ditt hus har flera våningar så kan en trappa bli en stor risk om man inte är försiktig. Genom att förvara smutstvätten i tvättkorgen håller du golvet rensat. Och genom att lägga lite extra tid med att plocka in varorna du handlat så kommer du en bra bit på vägen. Lägg lite tid på att bestämma vart varje sak skall vara. Lite organisation i förväg betyder att du inte behöver bestämma vart du ska göra av din oreda när du har ont om tid. Att ha städhjälp någon gång i veckan kan också se till så att dina saker är undanröjda och gångområden är öppna.

Regelbunden rengöring håller bakterier borta

Självklart är ett dåligt skött hem en perfekt miljö för bakterier. Mat som lämnas kvar efter måltider och skräp som inte töms är grogrunder för bakterier som kan orsaka sjukdom. Utan den regelbundna rengöring och skötsel som städare från städföretag är vana vid, så kan dina ytor och diskhoar i ditt hem vända sig mot dig. Disk som lämnas i diskhon är benägna att främja tillväxten av E.coli och salmonella bakterier. Medan infekterande bakterier som stafylokocker gillar badkar. Dessa infektioner är svåra att förhindra men många svenskar förstår inte faran eftersom dessa hot är osynliga.

Ett misskött hem kan orsaka hälsoproblem av många sorter, men genom att lägga lite extra tid eller att planera kommer man långt för att skapa lugn i ett hektiskt liv. Genom att planera ditt hems organisering och kanske med hjälp av städhjälp från en städfirma, så kan du bättre fokusera på det som är viktigt i livet och må lite bättre.