3 praktiska steg för att få bort lukten av hundkiss från mattor

få bort hundkiss från mattan

Olyckor kan lätt hända när du har en äldre hund eller en ung valp. Men med rätt åtgärder för att få bort hundkiss kan hemmet förbli relativt friskt och rent. Kontakta en rekommenderad städfirma i Landskrona för mer råd.

Här är några steg för att få bort lukten av hundurin från mattor:

Agera snabbt

Det första steget är att agera snabbt och försöka få bort hundkisset så snart som möjligt. Försök att dutta mattan medan den fortfarande är våt för att eliminera majoriteten av urinen direkt. Att agera snabbt kommer att se till att lukten som orsakar bakterier tas bort, vilket innebär att det bara finns behov av att rengöra den våta fläcken som finns kvar. Dutt-metoden görs bäst med flera ark med köksrulle. Fortsätt att dutta på mattan tills det mesta av fukten har försvunnit och den börjar kännas ganska torr.

Luktborttagning – hundurin

Efter att duttbehandlingen har tillämpats är det dags att ge mattan en rengöring för att ta bort kisslukten. Det finns en mängd olika alternativ för att ta itu med lukten, som kan sträcka sig från kommersiella produkter till hemmagjorda lösningar.

Få bort lukten av hundkiss med bakpulver och vinäger

Ett enkelt hemmagjort botemedel är en 50/50 blandning av vatten och vit vinäger. Spraya blandningen över hela fläckområdet och använd en ren, luddfri trasa för att försiktigt arbeta in lösningen i mattan. Det är möjligt att förhindra att mattan blir för våt genom att badda bort överskottsfukten då och då. Även om vinäger har en stark lukt börjar den snart försvinna och är ett mycket effektivt alternativ till att neutralisera ammoniak.

När mattan har rengjorts så mycket som möjligt och är baddad för att suga upp fukt, ska du ta vanligt bakpulver och strö det rikligt över fläcken. Bakpulver måste arbetas in i mattfibrerna med en gammal tandborste eller med fingertopparna när du bär gummihandskar. Snåla inte på bakpulver; se till att lämna mattan så den ser helt vit ut.

Dammsug mattan

Ge mattan och bakpulvret tid att torka helt innan du använder dammsugaren för att ge golvet en slutrengöring. Använd ett hårborttagningsmedel för sällskapsdjur eller andra saker som kan hjälpa till att få upp alla områden med bakpulver som hårdnat och fastnat på mattan. Om det finns några tecken på att mattan fortfarande har en liten lukt av hundkiss kommer det att vara nödvändigt att upprepa processen.