Praktiska förslag på hemstädning från skickliga städare

riktlinjer för hemstädning

Hemstädning är ett utmanande jobb och kan vara tidskrävande om det inte görs effektivt. Gå igenom hela artikeln för att hitta några viktiga riktlinjer från erfarna städare.

Riktlinjer för effektiv hemstädning av köket

Ett av de smutsigaste områdena i ett hus är köket. Det första tipset är att cirkla runt medurs, denna rörelse är effektivare och gör att köket kan rengöras snabbare. En annan viktig aspekt är att rengöra diskmaskinen väl. Använd tvättmedel som bakpulver eller andra rengöringslösningar för att se till att maskinen går effektivt. Och rengör exempelvis bestick på ett korrekt sätt. Det tredje tipset för köket skulle vara att rengöra svampen. Det är lätt att glömma bort att en svamp samlar stora mängder bakterier. Det är viktigt att desinficera svampen genom att pressa den och placera den i mikrovågsugnen i en minut.

Hemstäd av badrum

En annan viktig del av huset är badrummet. Toaletten kan rengöras med vilken toalettrengöring som helst. Dessutom måste badkar och handfat tvättas för att säkerställa att de inte samlat massa smuts. Slutligen är det viktigt att rengöra fönstren och att tömma papperskorgen vid varje hemstädning.

Teknik och material av bästa sopkvasten

Sopning är också avgörande för ett rent hus. Det är avgörande att välja den lämpligaste kvasten, men att välja rätt kvast är vanligtvis en svår uppgift och beror mycket på de olika förutsättningarna. Om kvasten ska användas inomhus är det viktigt att den har finare borst så att den kan borsta bort dammet. Om kvasten ska användas ute är det viktigt att borsten är stark och av det längre slaget. Ett annat professionellt förslag är att svepa effektivt och hålla kvasten som en åra från en båt. Med ena handen nära toppen och den andra handen i mitten. Sopa i roddrörelse och samla smuts i ett område så att det inte är svårt att plocka upp efter att ytan har svepts. Utrymmet som kvasten förvaras på är också viktigt för kvastens livslängd. Den måste förvaras platt så att borsten inte skadas och så att den inte faller.

Städa sovrummet

Ett av de mest utmanande områdena att rengöra är sovrummet. Ett av de bästa sätten att komma igång är genom att bädda sängen. Nästa viktiga faktor är att se över lådorna, vanligtvis finns det smutsiga och oanvända föremål i lådorna som ska hanteras. Vi rekommenderar att du bara behåller det du faktiskt använder, då det extra utrymmet gör att lådorna blir snyggare och lättare att hålla ordning i.

Det är viktigt att identifiera viktiga områden i fastigheten som ofta blir smutsiga och kräver extra städning för att hålla sig rena. Dessutom hjälper kartläggning eller planering av rengöringsmetoder att minska stress och kan spara tid och ansträngning.

Ta kontakt med en bra städfirma i Landskrona för billig städhjälp!